Onderhoud

21 January 2016

Witte sneakers – How to style & clean?

Witte sneakers – How to style & clean?

How to style white sneakers?

Witte sneakers waren deze winter al hot! Maar ook deze lente en komende zomer zijn ze helemaal in! Zowel voor haar als voor hem! En kids zijn er helemaal too cute mee! Je kan ze met alles combineren, van jeans tot kleedjes en alle lengtes van rokken.

Typische white-brands zijn uiteraard Adidas en Nubikk, maar je vindt ze ook bij andere merken als Tango, SPM en Michael Kors.

How to clean white sneakers?

Na gefaalde experimenten met de wasmachine en bleekwater vond ik dé manier om ze schoon te houden en het kost amper iets.

Het enige wat je nodig hebt is een sponsje en ossengalzeep. Dat laatste is zeep gemaakt van - je raadt het al - de gal, de afscheiding van de galblaas en de lever van ossen. Klinkt behoorlijk wansmakelijk maar je ziet of ruikt er niets van. Je koopt het bij drogisterijen zoals Kruidvat en het kost nog geen twee euro.

Moeilijk is deze hack ook allesbehalve. Wrijf simpelweg met een nat sponsje over de blok zeep en begin te schuren aan je schoenen. Je zult zien dat je er écht al het vuil afkrijgt. Zijn je witte veters ook niet meer wit? Haal ze eruit, maak ze nat en vouw je spons er dubbel over. Ga zo een paar keer op en neer en spoel daarna af met water. Eens ze droog zijn zul je een groot verschil opmerken. 

Back to top