Inspiratie

28 March 2024

Stap elegant de lente in met de terugkeer van de ballerina's

Stap elegant de lente in met de terugkeer van de ballerina's

Als er één schoen is die het ultieme symbool van comfort en tijdloze elegantie belichaamt, dan zijn het wel de ballerina's. Terug van weggeweest, domineren deze veelzijdige platte schoenen de mode-scene in 2024, gedragen door een golf van nostalgie en vernieuwing. Verschenen op de Copenhagen Fashion Week en aangedreven door de 'balletcore' trend, beloven ballerina's een hoofdrol te spelen in onze garderobes dit seizoen.

De Renaissance van de ballerina

Dankzij de invloed van het Italiaanse modehuis Miu Miu, zien we een prachtige heruitvinding van de klassieke ballerina. Van tijdloze ontwerpen tot opvallende varianten versierd met studs, mesh, metallic afwerkingen, en zelfs contrasterende toe caps, de ballerina van 2024 is allesbehalve gewoontjes. Deze schoenen, geïnspireerd op de klassieke roze balletschoentjes, zijn een knipoog naar de Y2K trend en hebben hun weg teruggevonden naar het modebeeld dankzij hun aanpasbaarheid en eindeloze stylingmogelijkheden.

Zo draag je ballerina's dit seizoen

Ballerina's bieden een scala aan stylingopties die passen bij elke voorkeur en gelegenheid. Voor een minimalistische benadering kun je ze combineren met jeans en een gebreide trui. Voor een gepolijste 'back to school' look, probeer ze met een panty, minirok, cropped blazer, witte ruches sokken en een haarband. Durf je meer? Maak dan een statement met felgekleurde panty's. Ballerina's passen ook perfect bij lange rokken, jurken, en zelfs beenwarmers voor een speelse lentelook.

Ballerina's en strikjes: een modieus duo

Strikjes zijn overal deze lente - in kleding, haaraccessoires, sieraden, en ja, ook op schoenen. De combinatie van ballerina's met strikjes belichaamt de high fashion trend van dit voorjaar, perfect gecombineerd met een andere opvallende trend: rode panty's!

Trends en Must-Haves:

  • Mary-Jane ballerina's: Met een bandje over de wreef, versierd met studs en gespen voor een stoere touch.
  • Gevlochten en mesh ballerina's: Ideaal voor warm weer, met een speelse of stoerdere uitstraling.
  • Klassieke ballerina's met strikje: In basiskleuren of felle tinten voor een pop van kleur.
  • Tweekleurige Ballerina's met toe cap: Een chique keuze die contrast en stijl biedt.

Stylingtips

Vervang je sneakers, boots, of enkellaarsjes door ballerina's voor een frisse, voorjaarsklare look. Combineer ze met een midi-rok, wijde pantalon, of zelfs onder een feestelijke outfit voor een unieke twist. Vermijd de combinatie van skinny jeans en ballerina's om niet terug te vallen op de millennial stijl; 2024 draait om groter, wijder en meer oversized.

Conclusie

Met hun comeback in lente/zomer 2024 bewijzen ballerina's dat ze meer zijn dan een tijdelijke trend. Of je nu kiest voor een klassiek model met een strikje, een mesh variant, of een paar met opvallende details, ballerina's bieden de perfecte mix van comfort en stijl.

Blijf op de hoogte van de laatste collecties en trends door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

Back to top