Inspiratie

26 April 2024

The Colour Edit: hoe combineer je kleuren met elkaar?

The Colour Edit: hoe combineer je kleuren met elkaar?

Welkom bij "The Colour Edit", waar we duiken in de wereld van kleur en ontdekken hoe je deze het beste kunt combineren in je dagelijkse outfits. Heb je een paar schoenen of een kledingstuk dat je zelden draagt omdat je niet zeker weet hoe je het moet combineren? Geen zorgen, na het lezen van deze blog ben jij een meester in het mixen en matchen van kleuren!

De basis: de kleurencirkel

Laten we beginnen bij de basis: de kleurencirkel. Ontwikkeld door Johannes Itten, een Zwitserse kunstenaar en leraar, is deze cirkel nog steeds een essentieel hulpmiddel in design en mode. De cirkel helpt je te begrijpen welke kleuren goed samengaan:

  • Primaire kleuren: Rood, blauw en geel.
  • Secundaire kleuren: Groen, oranje en paars, gemaakt door het mengen van primaire kleuren.
  • Tertiaire kleuren: De combinatie van primaire en secundaire kleuren.

Met deze kennis als uitgangspunt, verkennen we nu enkele populaire manieren om kleuren stijlvol te combineren.

1. Complementaire kleuren

Complementaire kleuren staan recht tegenover elkaar op de kleurencirkel, zoals blauw en oranje of rood en groen. Deze combinaties zijn levendig en brengen elkaar mooi in balans. Draag bijvoorbeeld deze oranje pumps van Di Lauro met een blauwe jurk van Armed Angels voor een opvallende en harmonieuze look.

2. Ton-sur-ton

Ton-sur-ton is het combineren van verschillende tinten van dezelfde kleur. Deze benadering is subtiel en chic en creëert een samenhangende en elegante uitstraling. Denk aan een outfit in verschillende tinten blauw, gecomplementeerd met metallic blauwe sandalen van Gioia.  

3. Colour blocking

Bij colour blocking combineer je grote, contrasterende blokken van kleur in één outfit. Durf te experimenteren met felle kleuren zoals felroze en limoengroen. Ga bijvoorbeeld voor deze roze linnen broek van YERSE en combineer met een felgroene top van Armed Angels. Een paar gele sneakers van Mercer maakt deze look compleet.

4. Neutrale basis met een kleurrijk accent

Begin met een outfit in neutrale kleuren zoals zwart, wit of grijs en voeg dan een item in een felle kleur toe. Een zwarte jurk van BY BAR met een paar rode hakken van Bruno Premi kan een stijlvol en toch opvallend ensemble zijn.

5. Natuurlijke harmonie

Gebruik kleuren die je vaak samen in de natuur ziet voor een gegarandeerd mooie combinatie. Denk aan de kleuren van de zee of het bos. Een paar beige loafers van Greve gecombineerd met een groen overhemd en donkergroene broek kan een rustige en natuurlijke look creëren. 

Klaar om te combineren?

Nu je de basisprincipes van kleurencombinaties kent, nodigen we je uit om je creativiteit de vrije loop te laten en je eigen unieke stijl te ontwikkelen. Bezoek onze webshop om de perfecte te vinden die bij jouw kleurrijke outfits passen!

Back to top