Inspiratie
Modemerken

25 April 2017

Big Bag News!

Big Bag News!

FURLA

Italian Heritage, en dat mag je letterlijk nemen. Het Italiaanse DNA van het bedrijf en hun gedrevenheid voor kwaliteit vind je terug in al hun creaties. Alles draait rond het mixen van kleuren, patronen en materialen, maar dan in een uiterst elegant evenwicht. Allemaal handgemaakt en multifunctioneel.

Furla is opgericht in 1927 door Aldo Furlanetto als groothandel voor damesaccessoires. De eerste winkel kwam er in 1955 en is vandaag nog steeds een gevestigde waarde. 

Met de lancering van hun eerste collectie handtassen en accessoires maakten Carlo, Paolo en Giovanni – de tweede generatie Furlanetto’s – tijdens de jaren 70 de shift naar ontwerp en productie van exclusieve lederwaren. The first Furla Bag was born!  Vanuit hun Palazzo Furla, in de modehoofdstad van Italië, werkt het familiebedrijf verder aan zijn wereldwijde expansie.

Een Furla handtas herken je meteen: vrolijk en kleurrijk, functioneel, hedendaags en toch authentiek. Typische kenmerken van hun liefde voor schoonheid en klasse. Vanuit minimalisme en avant-garde, klassieke aantrekkingskracht en glamoureuze fantasie ontstaat de perfecte combinatie van creativiteit, verwondering, plezier en precisie. Creativiteit met Italiaanse signatuur als toonbeeld van hun expertise.

REBECCA MINKOFF

De speelse en subtiele edgy designs van Rebecca Minkoff kan je wereldwijd aantreffen bij jonge vrouwen en tal van celebrities.

Nadat ze haar affiniteit voor design ontwikkelde bij de kostuumafdeling van de hogeschool, verhuisde Rebecca op 18-jarige leeftijd naar New York. Chasing her big dream: becoming a fashion designer.

In 2005 ontwierp ze haar eerste handtas, die ze al snel doopte als de ‘Morning after Bag’, a.k.a. ‘the M.A.B.’ Deze iconische handtas zette haar op de kaart als ontwerpster en was haar inspiratie voor het ‘downtown romantic’ thema in de jaren erop. Met de steun van haar broer Uri Minkoff, die CEO en medeoprichter is, werd het bedrijf een industry-leading company op het vlak van sociale media.

Vandaag is Rebecca Minkoff een wereldwijd lifestyle merk met een wijd aanbod aan kleding, handtassen, schoenen, juwelen, accessoires en sportkledij.

SAVE MY BAG

Het merk Save My Bag werd opgericht in 2013 door een jong entrepreneurskoppel in het Italiaanse Bergamo. Stefano en Valentina Agazzi zijn partners in hun werk én in het leven. Flexibiliteit en dynamiek staan voorop bij het ontwerp, de verkoop en de volledige productie.

Zoals de naam het zelf zegt, is SMB (Save My Bag) ontstaan uit het idee om je eigen handtas (letterlijk een cover!) te beschermen. Zo barstensvol persoonlijkheid is het al snel een cult bag op zichzelf geworden.

Van in het begin zweert het jonge koppel bij hun filosofie ‘Be cool beyond the rules’. Zo willen ze de regels en het cliché van mode doorbreken met een ironisch en iconisch product, dat toegankelijk is voor elk type vrouw. Perfect om alles wat je nodig hebt dicht bij je te houden, in de hand of op de schouder.

De Save My Bag handtassen zijn ondertussen al verkrijgbaar in meer dan 700 zorgvuldig geselecteerde winkels over de hele wereld en nu dus ook bij Ralet

Op zoek naar een nieuwe handtas? Neem dan zeker een kijkje naar het aanbod handtassen bij Ralet zoals de Michael Kors tassen, Furla handtassen en handtassen van Liu Jo

Back to top