Inspiratie

31 January 2023

Welke tas past bij mij?

Welke tas past bij mij?

Er zijn veel verschillende soorten tassen beschikbaar en elke tas heeft zijn eigen specifieke stijl en functie. Wanneer je een tas koopt is het belangrijk om na te denken over hoe je de tas gaat gebruiken, welke items je mee wilt nemen en hoe de tas bij je persoonlijke stijl past. We geven je een paar tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste tas voor jou!

1. Waar ga ik de tas voor gebruiken?

Het kiezen van de soort tas hangt af van de gelegenheid waarvoor je hem gaat gebruiken. Of je nu een casual dagje uit hebt, een formele gelegenheid bijwoont, of een weekendje weg gaat, er is altijd een tas die bij jou past.

Schoudertas

Dit is een tas die je eigenlijk overal voor kunt gebruiken. Het is een praktische tas die gemakkelijk te dragen is en voldoende ruimte biedt voor basisbenodigdheden zoals een portemonnee, sleutels, telefoon en make-up. Deze tas is perfect voor een casual dagje uit, zoals een dagje winkelen of een wandeling in het park.

Shop schoudertassen

Handtas

Een handtas is een elegante tas die vaak wordt gedragen tijdens formele gelegenheden zoals een diner of een feest. Ze zijn vaak kleiner dan schoudertassen en worden vaak in de hand gedragen. Een handtas is de perfecte accessoire om je outfit af te maken tijdens een speciale gelegenheid.

Shop handtassen

Rugzak

De rugzak is een populaire keuze voor outdoor activiteiten zoals wandelen, fietsen of een dagje uit. Ze bieden voldoende ruimte voor spullen zoals waterflessen, eten, een camera en een extra set kleding. Rugzakken zijn comfortabel te dragen en bieden een goede verdeling van het gewicht, waardoor ze ideaal zijn voor actieve mensen.

Shop rugzakken

Reistas

Een reistas is een grote tas die perfect is voor een korte reis of een weekendje weg. Deze tassen zijn groot genoeg om kleding, schoenen en toiletartikelen in op te bergen en hebben vaak een brede schouderband zodat ze goed draagbaar zijn.

Shop reistassen

Clutch

De clutch is een kleine, chique tas die wordt gedragen tijdens gelegenheden zoals een gala of een bruiloft. Maar ze zijn ook perfect voor een gezellig avondje uit met je vriendinnen. Er is genoeg ruimte voor een kleine portemonnee en je telefoon. Clutches zijn ontworpen om als accessoire te dienen en zijn vaak gemaakt van luxe materialen zoals leer of satijn. 

Shop clutches

2. Past de tas bij mijn persoonlijke stijl?

Een tas is ook een fashion accessoire en het is belangrijk om te kiezen voor een tas die bij je persoonlijke stijl past. Ben je meer van de traditionele stijl, dan is een leren tas een goede optie. Ben je meer van de trendy stijl, dan is een tas met opvallende prints of kleuren een goede keuze.

3. Kies het juiste materiaal

Er zijn veel verschillende materialen waaruit tassen gemaakt kunnen worden, zoals leer, stof, canvas en nog veel meer. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Leer gaat bijvoorbeeld lang mee en geeft een professionele uitstraling, terwijl canvas lichter is en gemakkelijker schoon te houden.

4. Hoeveel geld wil ik uitgeven aan een tas?

Tassen zijn er in allerlei soorten en maten, maar variëren ook van goedkoop tot heel prijzig. Het is dus belangrijk om te overwegen hoeveel je bereid bent te besteden aan je nieuwe tas. Bedenk goed welke kenmerken voor jou belangrijk zijn en hoe vaak je de tas zult gebruiken.

Shop tassen
Back to top