Inspiratie

22 January 2023

6 tips voor het kiezen van de perfecte pumps

6 tips voor het kiezen van de perfecte pumps

Pumps zijn een must-have voor elke vrouw in haar garderobe. Ze zijn elegant, veelzijdig en passen bij elke gelegenheid. Of je nu naar een zakelijk event gaat of gewoon een casual dagje uit hebt, een paar mooie pumps kunnen je outfit een boost geven. Maar, het vinden van de perfecte pumps kan soms een uitdaging zijn. Er zijn zoveel verschillende stijlen, materialen en merken beschikbaar, dus het kiezen van de juiste schoenen voor jou kan best lastig zijn. In deze blog geven we 6 tips voor het kiezen van de perfecte pumps. Zo zul je zeker een paar pumps vinden waar je verliefd op wordt en die je vele seizoenen zal kunnen dragen.

1. Wanneer wil je jouw pumps dragen?

Overweeg de gelegenheid waarvoor je de pumps gaat dragen. Ga je ze dragen naar kantoor, een feestje of een casual dagje uit? Voor elke gelegenheid kun je een ander soort pump dragen. Pumps met een lagere hak zijn bijvoorbeeld geschikter voor een kantooromgeving, terwijl pumps met een hogere hak meer geschikt zijn voor een feestje. 

2. Comfort boven alles

Het is belangrijk om te zorgen dat de pumps goed passen en comfortabel zijn om te dragen, vooral als je van plan bent om ze de hele dag te dragen. Neem daarom genoeg tijd om pumps te passen, in de winkel of thuis, en wandel een paar minuten rond om te zien of ze comfortabel zijn. 

3. Kies jouw kleur en materiaal

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van pumps is de kleur en het materiaal. Als het gaat om kleuren zijn er natuurlijk eindeloos veel opties, van neutrale tinten zoals zwart, bruin en beige tot opvallende kleuren zoals rood, blauw en groen. Neutrale kleuren zijn gemakkelijk te combineren met elke outfit en zijn geschikt voor elke gelegenheid. Maar opvallende kleuren zijn weer een geweldige manier om je outfit een opvallend accent te geven.

Als het gaat om materialen zijn er ook veel opties beschikbaar, van leer tot satijn en van suede tot kant. Leer is een duurzaam en stijlvol materiaal dat geschikt is voor formele gelegenheden. Satijn en kant zijn geschikt voor casual gelegenheden en geven een elegante touch aan je outfit. Suede is een zachte en luxueuze stof die zich aanpast aan de vorm van de voet.

Het is belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid waarvoor je de pumps gaat dragen en hoe vaak je ze gaat dragen om te bepalen welke kleur en materiaal het beste bij jou past. En als je kiest voor materiaal dat makkelijk te onderhouden is zullen je schoenen langer meegaan en heb je er meer plezier van! 

Het kiezen van de juiste kleur en materiaal kan het verschil maken in hoe goed de pumps bij je passen en hoe vaak je ze gaat dragen. 

4. Hoge hakken, of niet?

Ook met de hakhoogte kun je eindeloos variëren, van een lage blokhak tot een hoge stiletto. Denk eens na over welke hakhoogte het meest geschikt is voor jouw specifieke situatie en comfort. Als je niet gewend bent om hoge hakken te dragen kan het verstandig zijn om te beginnen met een lagere hak van 4 tot 6 centimeter en de hakhoogte geleidelijk op te bouwen. 

5. Hoeveel geld wil je uitgeven?

Prijs is vaak een belangrijke overweging voordat je schoenen koopt. Pumps zijn beschikbaar in een breed scala aan prijzen, van budgetvriendelijke opties tot high-end designer schoenen. Het is belangrijk om na te denken over hoe vaak je de pumps gaat dragen en hoeveel je bereid bent uit te geven.

Een budgetvriendelijke optie kan geschikt zijn als je de pumps alleen af en toe gaat dragen, terwijl een duurdere optie geschikter is als je de pumps vaak gaat dragen of als je op zoek bent naar een hogere kwaliteit. Dure pumps zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn beter afgewerkt, waardoor ze langer meegaan.

Maar, dat betekent niet dat budgetvriendelijke pumps niet ook van goede kwaliteit kunnen zijn. Het is belangrijk om te controleren of de pumps goed zijn afgewerkt, of ze comfortabel zijn en of de materialen van goede kwaliteit zijn.

6. Favoriete merken

Koop pumps van merken die bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Lees ook eens de beoordelingen van andere klanten om te zien of zij tevreden zijn met hun aankoop. Een paar van onze favoriete merken voor pumps zijn Michael Kors, Tamaris, Voltan, Lodi, Enzo di Martoni en Chantal.

In onze winkels staan we altijd klaar om je te adviseren bij het kiezen van de juiste pumps. Ook kun je schoenen reserveren via de webshop om ze te komen passen in een van onze winkels. Thuis passen kan ook: retourneren is gratis!

Hopelijk kun je met deze 6 tips de perfecte pumps kiezen die geschikt zijn voor jou. Happy shopping!
Back to top