Inspiratie

18 October 2018

Footwear tips!

Footwear tips!

1. Better to be safe than sorry!

Voorkomen is beter dan genezen … Zorg dat je schoenen goed beschermd zijn tegen regen en sneeuw met een voedende spray of crème.

Gebruik daarom de Nanex- Care Waterspray, een waterafstotende impregneerspray die de vezels apart omhult. Dit zorgt voor een optimaal afstoten van water en vuil, terwijl de ademende werking intact behouden blijft. Ideaal voor alle leder- en textielsoorten.

De Puro Oil Protector is dan weer de perfecte onderhoudsspray voor alle soorten gewaxt en gevet leder gevet en gewaxt leder. Het maakt jouw schoenen ook waterdicht en beschermt tegen water, sneeuw en vlekken. Ideaal dus voor je Timberland boots.

2. Speciale zorg voor speciale materialen

Suède, velours, daim en nubuck komen dit seizoen weer uitbundig voor in de collecties. We zien dit onder andere bij de collectie van  Pedro Miralles.  Deze materialen vragen een aparte aanpak. Spuit je suède schoenen regelmatig in met de Puro Renovator. Met het apart gommetje van Puro Daim en Nubuck kan je eventuele hardnekkige vlekken op je blue suède shoes van SVNTY verwijderen.

3. Vlekken gespot?

Hoe lichter de kleur, hoe makkelijker je vlekken ziet. Heb je vlekken gespot? Dan biedt Puro Cleaning Foam de oplossing. Het schuim reinigt en verwijdert vuil, zout- en waterranden en kan gebruikt worden op alle materialen. Het frist ook de kleur op en voedt het leder.

Voor schoenen in textiel, van Nike, Adidas of Puma gebruik je best de Cleaning Shampoo. Deze formule verwijdert moeiteloos vuil, vlekken, zout- en waterranden.

4. Let it shine!

Leder is een natuurlijk materiaal. En net als onze huid moet leder voldoende gehydrateerd worden. Reinig daarom regelmatig de poriën van het leder en behandel het daarna met Puro Lederbalsem. Je schoenen zullen je dankbaar zijn en behouden hun cachet veel langer.

Ook je handtassen van Liu jo of Michael Kors kan je hier zonder problemen mee behandelen.

5. Kleurtje opfrissen

Om je schoenen levendig te houden, kies je een schoensmeer die het dichtst bij de tint van je schoenen ligt. Het is beter om niet bij elke poetsbeurt een gekleurde crème te gebruiken, maar die af te wisselen met een kleurloos product. Dit kan je bijvoorbeeld zonder probleem toepassen op je lederen schoenen van Santoni.

Ralet wist-je-datjes voor de herfst/winter

Ben je na een fikse plensbui door de regen eindelijk thuis beland, zet je doorweekte schoenen dan niet zomaar op de radiator of bij de open haard. De kans is groot dat het leder gaat krimpen of zelfs barst. Laat je schoenen drogen op kamertemperatuur en steek er proppen krantenpapier in om het vocht op te slorpen.

Typisch na zo’n tocht in de sneeuw zijn die witte kringen die op je schoenen.

Hiervoor kan je een speciaal vlekkenschuim kopen om je schoenen preventief te behandelen. Achteraf wel nog eens goed poetsen en opnieuw waterafstotend maken. Nubuck en suède zijn op die dagen misschien niet de ideale footwear, maar met een speciale borstel haal je het meeste vuil er wel weer af.

Schoenen heb je nooit te veel want het zweet dat ze tijdens de dag opnemen, heeft zo’n 24 uur nodig om te verdampen. Gebruik daarom elk seizoen minstens 2 paar schoenen en wissel ze dagelijks af.

I have too many shoes… said no one ever!

P.S: Deze producten zijn enkel in de winkels beschikbaar waar onze medewerkers er graag nog een extra woordje uitleg geven!

Back to top