Op aankoop met Isabelle

Inspiratie

Isabelle: "Alles begint steeds weer met een grondige voorstudie. Wat zie ik bij de grote ontwerpers? Welke trends leven er in de modewereld? Wat zie ik in het straatbeeld? Wat verschijnt er op de modeblogs en in de vakpers? Wat schrijven de colour trends bureaus? Worden het ruitjes? Streepjes? Bolletjes? Felle kleuren of zachte pastels? En welke materialen zijn in?"

Elk seizoen bezoek ik de grote beurzen in Milaan, Parijs en Düsseldorf. Sommige trends zijn te extreem voor elke dag, maar ze bepalen wel het modebeeld van dat seizoen! Belangrijk zijn niet alleen de collectes op die grote beurzen, maar ook de bezoekers! De manier waarop zij schoenen, kleren en accessoires combineren, inspireert me net zo goed.

Uiteraard ga ik samenzitten met mijn eigen team van verkopers-stylistes. Zij kennen onze klanten en zij weten wat hen het meest aanspreekt.

Shoe shopping

Dan komt voor mij de leukste periode: onze collecties aankopen bij onze eigen merken. En elk seizoen komen er uiteraard ook nieuwe merken bij. We bieden in onze winkels meer dan 250 merken aan! Deze moeten allemaal bezocht worden in de aankoopperiode. Steeds meer bieden merken ook tussenseizoencollecties aan. Dit is ook nodig omdat de mode zo snel verandert en wij willen uiteraard ook steeds het laatste nieuwe in onze shops.

Het zijn hectische tijden, maar onwaarschijnlijk boeiende weken! Telkens opnieuw voel ik mij als een kind in Luilekkerland! Wat moet ik kiezen? Er is zoveel moois! EN het is allemaal mooi, elegant, aantrekkelijk, stijlvol of juist stoer...

Dan komt de voorstudie goed van pas! Het is wikken, wegen en knopen doorhakken. We willen immers een evenwichtig samengestelde collectie waar elke klant zich in terugvindt.

Keuzes maken

Sommige collecties maken het me gemakkelijk: dit zijn de modellen waar ik uit kan kiezen. Bij veel Italiaanse merken zoals Voltan, is het een stuk complexer! Bij elk model kan ik zelf een aantal zaken bepalen; kleur, print, hak, leest, materiaal... Dit vergt ervaring en uiteraard ook een goede kennis van ons cliënteel. Het is altijd belangrijk bij de aankoop te denken over wat in de smaak zal vallen bij onze Ralet-klanten.

Gelukkig betrokken mijn ouders mij al van jongs af aan bij de aankoop Keuzes maken in collecties en unieke schoencombinaties samenstellen is mij met de paplepel ingegeven.

Van elk model maak ik een foto. Io die manier kan ik de nieuwe collectie tonen aan ons verkoopteam en weten zij precies hoe de nieuwe collectie er uit zal zien. EN kunnen ze de klant perfect op de hoogte houden van de nieuwe trends. 

Enkele maanden later is het zo ver: dan worden de nieuwe collecties geleverd en kunnen wij onze winkels en onze etalages helemaal aankleden in de nieuwste trends. De klanten mogen komen!Deze website maakt gebruik van cookies! Meer details over onze cookies kan je terugvinden in ons cookiebeleid