Onderhoud

31 October 2023

Onderhoud van lakschoenen: 7 tips van Ralet

Onderhoud van lakschoenen: 7 tips van Ralet

Lakleer is een materiaal dat nooit uit de mode lijkt te raken. Al jaren zijn er talloze schoenen te vinden met een lakleren afwerking, variërend van elegante damespumps tot stijlvolle veterschoenen. Deze winter is het opnieuw een hit, met zwarte lakleren enkellaarsjes als onbetwiste favoriet. Of je nu kiest voor een volledig lakleren sneaker of een schoen met subtiele lakleren accenten, het materiaal voegt een vleugje elegantie toe aan elke outfit. Maar hoe houd je je lakleren schoenen in topconditie? In deze blog delen we zeven essentiële tips voor het onderhoud van je lakschoenen.

TIP 1: REGELMATIG SCHOONMAKEN

Maak je lakschoenen regelmatig schoon met een zachte, droge doek om stof en vuil te verwijderen. Je kunt ook een vochtige doek gebruiken, maar zorg dat de schoenen goed drogen na het reinigen.

TIP 2: VERMIJD WATER EN VOCHT

Lakleder is gevoelig voor water en kan gemakkelijk beschadigen. Probeer dus plassen en regen te vermijden, en droog de schoenen zorgvuldig af als ze toch nat zijn geworden.

TIP 3: GEBRUIK EEN SPECIALE LAKREINIGER

Gewone schoenpoets is niet geschikt voor lakschoenen. Gebruik een speciale lakreiniger om eventuele vlekken te verwijderen en de glans te behouden.

TIP 4: BERG ZE ZORGVULDIG OP

Bewaar je lakschoenen in een schoenendoos of een stofzak om te voorkomen dat ze in contact komen met andere materialen die de laklaag kunnen beschadigen.

zwarte lakleren booties

TIP 5: VERMIJD DIRECT ZONLICHT

Langdurige blootstelling aan zonlicht kan de kleur van de laklaag aantasten. Bewaar je schoenen op een koele, donkere plek.

TIP 6: GEBRUIK SCHOENSPANNERS

Om de vorm van je lakschoenen te behouden, kun je het beste schoenspanners gebruiken. Hiermee voorkom je ook het ontstaan van kreukels in het lakleder.

TIP 7: DRAAG ZE MET ZORG

Probeer harde wrijving met andere oppervlakten te vermijden om krassen en andere beschadigingen te voorkomen.

Met deze zeven tips blijven je lakschoenen in topconditie, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Bezoek een van onze fysieke winkels voor de beste onderhoudsproducten.

Back to top