Onderhoud

23 September 2022

5 tips om je witte schoenen wit te houden

5 tips om je witte schoenen wit te houden

Witte schoenen zijn enorm populair in alle seizoenen. Dit komt vooral omdat de witte kleur goed staat onder elke outfit. Helaas is er wel een nadeel aan witte schoenen: ze kunnen ontzettend snel vies worden. Daarom kan het onderhouden van witte schoenen een enorme opgave zijn, vooral in het najaar. Maar niet getreurd, met deze tips houd je je witte schoenen witter dan wit.

Spray and pray

Hoewel je ze nooit zo stralend zult houden als toen ze uit de doos kwamen, zijn er dingen die je kunt doen om de schade te beperken voordat je ze überhaupt aantrekt. Winkels verkopen vaak een water- en vuilafstotende spray, een absolute must voor het behoud van je witte schoenen. Spray ze ermee in en herhaal dit om de paar weken. 

Zolen maken de schoen

Zolen zijn de plek waar schoenen het snelst vuil worden. Als de zolen niet meer wit zijn, zien schoenen er al snel oud en versleten uit. Het is daarom heel verstandig om je zolen eens per maand schoon te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een doekje met water en zeep en voilà, je schoenen zijn weer zo goed als nieuw.

Vlekken vlekken en nog meer vlekken

Mocht er toch een vlek op je witte schoen komen, poets dit dan zo snel mogelijk weg zodat de vlek niet in je schoen trekt. Let wel op dat als je schoenen van canvas of suede zijn, je niet te hard boent. Het kan dan zijn dat de vlek juist wél in de schoen trekt, en dat wil je natuurlijk niet.

Vervangen helpt een hoop

Een snelle tip om je schoenen er als nieuw uit te laten zien, is het vervangen van je veters. Veters hebben een grote invloed op je schoenen. Veters worden snel vies als je je schoenen draagt in het grijze herfstweer, en vieze veters laten je schoen er oud uit zien. Met een nieuw paar witte veters blaas jij je witte schoen weer nieuw leven in.

If all else fails

Mochten je witte schoenen nu echt niet meer schoon worden, maak dan gebruik van stoom. Stoomreiniging kan ervoor zorgen dat alles wat ingetrokken is in jouw schoenen verwijderd kan worden. Vaak is deze oplossing alleen mogelijk bij een schoenmaker. Zij hebben vaak de juiste apparatuur om jouw schoenen weer helemaal te laten stralen.

Heb je hulp nodig bij het onderhoud van je schoenen? Vraag in een van onze winkels naar onze onderhoudsproducten, we helpen je graag verder!
Back to top