18 February 2023

Trend: New Balance sneakers

Trend: New Balance sneakers

Je hebt ze vorig jaar waarschijnlijk al vaak gezien: sneakers van het merk New Balance. En voorlopig verdwijnt dit merk nog niet uit het straatbeeld. Celebrities zoals Hailey Bieber zijn fan en veel sneakerfans hebben inmiddels al een paar New Balance in zijn of haar kast staan. Of je nu een fanatieke hardloper bent of gewoon op zoek bent naar een paar casual sneakers voor dagelijks gebruik, er is een New Balance-sneaker die aan jouw behoeften voldoet. Het merk heeft een breed scala aan modellen, van klassieke ontwerpen die al tientallen jaren populair zijn tot nieuwe modellen die gebruikmaken van de nieuwste technologieën en materialen.

New Balance is opgericht in 1906 in Boston, Massachusetts. Het begon als een klein bedrijfje dat speciaal ontworpen schoenen maakte voor mensen met voetproblemen. In de jaren 60 en 70 begon het merk zich te richten op de hardloopmarkt en werd het al snel populair onder atleten vanwege de comfortabele en duurzame sneakers. In de jaren 80 en 90 kreeg het merk nog meer bekendheid doordat het verschillende samenwerkingen aanging met beroemde sporters en teams.

Tegenwoordig is New Balance een van de grootste schoenenmerken ter wereld en heeft het verschillende modellen voor zowel sporters als casual sneakerliefhebbers. Street-ready, easy-going en op- en-top urban style: deze kenmerken vormen het DNA van New Balance.

WAT ZIJN DE POPULAIRE MODELLEN DIT SEIZOEN? 

NEW BALANCE 550

De New Balance 550 is een van de meest populaire modellen van het merk op dit moment. Deze sneaker heeft een retro-ontwerp dat teruggaat naar de jaren '80, met een leren bovenwerk, een laag silhouet en een gestreepte zijstreep. Het leren bovenwerk is niet alleen duurzaam en stevig, maar ziet er ook nog eens stijlvol uit. De zool is voorzien van een dempingssysteem dat zorgt voor een comfortabele pasvorm en ondersteuning tijdens het lopen.

Heb jij al een paar 550’s in je schoenenkast staan, maar ben je nog op zoek naar een paar goede stijltips? Onze favoriete stijltips voor de 550's:

1. Go casual: combineer je witte of zwarte 550's met een spijkerbroek en een wit T-shirt voor een casual en tijdloze look. Voeg een bomberjack toe voor een extra vleugje stijl.

2. Streetwear look: draag je 550's met een oversized hoodie en een joggingbroek voor een comfortabele streetwear look. Voeg een beanie en een crossbody tas toe voor een extra coole uitstraling.

DE 990

De 990 is een van de meest iconische modellen van New Balance. Het werd voor het eerst uitgebracht in 1982 en was destijds de duurste sneaker op de markt. De schoen was ontworpen met comfort en duurzaamheid in gedachten en was bedoeld voor serieuze hardlopers. Tegenwoordig is de 990 nog steeds een populair model onder sneakerliefhebbers vanwege het klassieke design en de hoge kwaliteit en worden ze niet meer alleen gebruikt om mee te sporten, maar worden ze ook casual gedragen.

Onze stijltip: combineer de 990's met een donkere pantalon, een wit overhemd en een blazer. Deze outfit zorgt voor een klassieke uitstraling en laat een mooi contrast zien tussen de outfit en de schoenen.

574: 'THE MOST NEW BALANCE SHOE EVER'

Het merk noemt de 574 ‘The most New Balance shoe ever’. De 574 is een schoen waarvan je nooit zou verwachten dat deze een icoon zou worden. De 574 is ontworpen als een betrouwbare, veelzijdige schoen en niet als een voorbeeld van revolutionaire technologie of premium materialen. Deze bescheiden veelzijdigheid is precies waarom de 574 een all-time favoriet is geworden. Het hybride design voor op de weg en de trail heeft een bredere leest dan de smalle hardloopschoenen van de vorige generatie. Door de unieke combinatie van modern design, ongecompliceerde stijl, robuustheid, duurzaamheid en comfort is de 574 een must-have geworden voor elke garderobe. Om deze reden staat de 574 vandaag de dag synoniem voor de grensverleggende New Balance stijl en is deze sneaker favoriet bij iedereen.

Onze stijltip: kies voor een opvallende kleurvariant van de 574 en combineer deze met een all-black outfit voor een statement look. 

NEW BALANCE 327

Hoewel oorspronkelijk ontworpen als echte hardloopschoenen in de jaren 70, hebben de klassieke ontwerpelementen van de 327 nu een modern jasje gekregen. Het wigvormige silhouet is nog hoekiger geworden en voorzien van een asymmetrisch ‘N’ logo en een opvallende profielzool die geïnspireerd is op trailrunning. De 327 is een geheel nieuwe versie van de New Balance heritage hardloopschoen.

Onze stijltip: combineer de 327's met een baggy jeans en een retro T-shirt voor een vintage look. Voeg een oversized spijkerjack of een bomberjack toe voor extra stijl.

DE RETRO 530

Dit model zie je nu misschien wel het vaakst voorbijkomen op straat. De 530 heeft een unieke uitstraling die uit de jaren 90 en 2000 komt en is geïnspireerd op een klassieke hardloopstijl. De schoen heeft een ademend bovenwerk van mesh bovenop en een gedempte ABZORB-tussenzool en biedt zo de hele dag door comfort. 

Onze stijltip: draag je 530's met een sportbroek en een sportshirt voor een actieve en sportieve uitstraling. Voeg een pet en een sporttas toe om de outfit compleet te maken.

SHOP NEW BALANCE BIJ RALET

Als je op zoek bent naar sneakers die zowel comfortabel als stijlvol zijn, dan is New Balance zeker een merk om in overweging te nemen. Met een breed scala aan modellen en een lange geschiedenis van kwaliteit en vakmanschap, zijn de sneakers van New Balance een goede investering voor iedereen die op zoek is naar schoenen die lang meegaan en er goed uitzien. 

Back to top