Inspiratie

25 August 2023

Stijltips: Welke schoenen draag je onder een flared broek? Ontdek de perfecte combinaties!

Stijltips: Welke schoenen draag je onder een flared broek? Ontdek de perfecte combinaties!

In een modewereld die voortdurend evolueert, heeft de flared broek zijn triomfantelijke comeback gemaakt, een eerbetoon aan de retrostijl van de jaren 70. Of het nu in de vorm van een casual jeans is of een elegante pantalon, de flared broek voegt een vleugje zachtheid en stijl toe aan onze garderobes. Terwijl we ons onderdompelen in dit silhouet, rijst de onvermijdelijke vraag op: welke schoenen passen het beste bij een flared broek? Dit artikel geeft je inzicht in de perfecte keuzes om je flared broek-outfits te complementeren.

Het kiezen van de juiste schoenen onder een flared broek kan het verschil maken tussen een oogverblindende look en een modemisser. Hier zijn enkele mooie opties die naadloos samengaan met de flair van de flared broek:

ENKELLAARZEN

Enkellaarzen zijn een fantastische keuze om onder je flared broek te begdrageneleiden. Kies voor een paar met een iets hogere hak om het verlengende effect van de broek te versterken. De slanke enkellaarsjes passen mooi onder de wijduitlopende pijpen en zorgen voor een gestroomlijnde look, ideaal voor zowel casual als meer formele gelegenheden.

witte flared broek met booties

PUMPS

Pumps zijn een tijdloze optie die moeiteloos klasse toevoegen aan je flared broek-outfit. Ze verlengen je benen en creëren een elegant silhouet. Kies voor een neutrale kleur zoals zwart, nude of marineblauw om je broek te complimenteren. Deze schoenen zijn perfect voor formele gelegenheden waar je er op je best uit wilt zien.

ESPADRILLES

Als je gaat voor een meer ontspannen en bohemien uitstraling, overweeg dan espadrilles. Deze comfortabele schoenen met een touwzool voegen een vleugje zomerse charme toe aan je flared broek. Kies voor levendige kleuren of patronen om je outfit echt tot leven te brengen.

SANDALEN

Voor warmere dagen zijn sandalen een uitstekende keuze. Kies voor sandalen met een subtiele hak om je benen langer te laten lijken en je flared broek elegant te accentueren. Dit geeft je een luchtige en moeiteloos chique uitstraling voor casual gelegenheden.

SNEAKERS

Voor een meer eigentijdse en comfortabele benadering kun je sneakers onder je flared broek dragen. Kies voor minimalistische sneakerontwerpen in neutrale tinten voor een stijlvol contrast met de wijde pijpen van de broek. Dit is een geweldige keuze voor een relaxte, alledaagse look.

STIJLTIPS VOOR HET DRAGEN VAN EEN FLARED PANTS:

  • Combineer je flared broek met aansluitende tops om een gebalanceerde look te creëren. Denk aan getailleerde blouses, nauwsluitende shirts of cropped tops.
  • Houd rekening met de lengte van je broek. Zorg ervoor dat de zoom je schoenen lichtjes bedekt terwijl je staat, wat je een vloeiende overgang geeft tussen broek en schoenen.
  • Voeg een riem toe om je taille te accentueren en je flared broek nog meer vorm te geven. Kies voor subtiele accessoires om je look af te maken zonder te overdrijven.

close up flared broek

CONCLUSIE

De flared broek biedt talloze mogelijkheden voor stijlvolle combinaties. Of je nu kiest voor enkellaarzen, pumps, espadrilles, sandalen of sneakers, de juiste schoenen kan de perfecte finishing touch toevoegen aan je flared broek-outfit. Met de juiste keuzes in schoenen en een beetje stijlbewustzijn kun je moeiteloos schitteren in deze retro-chique trend uit de jaren 70.

Back to top