Modemerken

08 September 2023

Stap in de wereld van Núnoo

Stap in de wereld van Núnoo

Bij Ralet zijn we altijd op zoek naar merken die niet alleen stijlvolle producten aanbieden, maar het ook anders doen dan anderen. En vandaag willen we je kennis laten maken met een merk dat perfect in dat plaatje past: Núnoo, een Deens accessoiremerk dat in 2015 werd opgericht door de twee zussen Pia Silfen-Jensen en Naja Silfen.

HET BEGIN VAN EEN DROOM

Sinds de oprichting heeft Núnoo één duidelijke visie voor ogen gehad: het creëren van prachtige handgemaakte designer tassen van de hoogste kwaliteit. En wat dit merk echt bijzonder maakt, is hun inzet voor duurzaamheid en het milieu. Núnoo heeft zich ten doel gesteld om tegen 2030 volledig circulair te worden. En ze nemen deze uitdaging serieus, stap voor stap.

Deze toewijding aan duurzaamheid is niet zomaar een trend; het is een overtuiging die diep geworteld is in het DNA van Núnoo. Ze begrijpen de impact van de mode-industrie op het milieu en willen deze negatieve invloed verminderen.

zwarte nunoo tas hangt aan deur

EEN PLAN VOOR VERANDERING

Om hun doel van 100% circulariteit te bereiken, heeft Núnoo samen met de Deense autoriteiten en het adviesbureau Vugge til Vugge een uitgebreid en langetermijnplan opgesteld. Dit plan is ontwikkeld onder het EU-gefinancierde Green Circular Transformation (GCO) programma.

Een van de belangrijkste stappen die Núnoo heeft genomen om hun impact te verminderen, is het minimaliseren van afval. Ze gebruiken gerecyclede verpakkingen voor hun producten tijdens het transport van hun leveranciers naar hun klanten. Bovendien worden de Núnoo-tassen verzonden in gerecycled of recyclebaar materiaal. Ze kiezen er ook voor om veel van hun goederen per schip en trein naar Denemarken te vervoeren, omdat dit de meest milieuvriendelijke vervoerswijzen zijn.

DUURZAME OPTIES

Núnoo heeft de afgelopen jaren verschillende duurzame productlijnen gelanceerd. Een daarvan is hun Vegan collectie, gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic. Deze tassen zijn niet alleen stijlvol, maar ook vriendelijk voor het milieu. Daarnaast hebben ze de Pineapple lijn geïntroduceerd, vervaardigd uit materiaal dat is ontwikkeld vanuit ananasschillen. Dit is een innovatieve benadering van duurzaamheid en een voorbeeld van het gebruik van natuurlijke materialen.

Een andere duurzame keuze is de Recycled lijn, gemaakt van gerecycled canvas. Door hergebruik van materialen verminderen ze hun ecologische voetafdruk. 

SOCIALE VERANTWOORDELIJKHEID

Bij Núnoo draait duurzaamheid niet alleen om het milieu, maar ook om sociale verantwoordelijkheid. Ze ondersteunen lokale gemeenschappen en zorgen ervoor dat hun leveranciers voldoen aan strenge normen voor arbeidsomstandigheden. Een mooi voorbeeld is hun financiële steun aan een lokale school in India voor jongeren met ontwikkelingsstoornissen. Bovendien hebben ze samen met hun leveranciers een project gelanceerd waarbij vrouwen thuis tassen kunnen maken, waardoor ze zelfstandiger en financieel onafhankelijk kunnen worden.

SLUIT JE AAN BIJ #CLUBNÚNOO

Núnoo moedigt mensen aan om zichzelf te zijn en elkaar te inspireren. Ze willen diversiteit vieren en streven naar het opbouwen van een community die zelfliefde viert. Als je deel wilt uitmaken van deze beweging of op zoek bent naar inspiratie, gebruik dan de hashtag #clubnunoo. Het is een manier om samen te komen en jezelf te kunnen zijn.

blonde vrouw met nunoo tas

EEN BELOFTE VOOR DE TOEKOMST

Bij Ralet zijn we trots om Núnoo op te nemen in ons assortiment. Het merk belichaamt de toekomst van mode: stijlvol, duurzaam en bewust. Hun toewijding om tegen 2030 volledig circulair te worden, laat zien dat ze niet alleen mooie tassen willen maken, maar ook een positieve impact willen hebben op de planeet.

Dus, als je op zoek bent naar tassen die niet alleen je outfit de finishing touch geven, maar ook bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld, kijk dan niet verder dan Núnoo. Sluit je aan bij de beweging en draag je steentje bij aan een betere toekomst.

Back to top