Modemerken

19 April 2023

Loop op wolken met de schoenen van On-running

Loop op wolken met de schoenen van On-running

Schoenen waarbij het voelt alsof je écht op wolken loopt? Zwitsers sportmerk On-running heeft het voor elkaar gekregen. Het bedrijf is opgericht in 2010 door Olivier Bernhard, voormalig professioneel triatleet, en zijn vrienden David Allemann en Caspar Coppetti. De schoenen van On-running hebben een opvallend design met een unieke zooltechnologie genaamd "Clouds", die zorgt voor een zachte landing en een explosieve afzet tijdens het hardlopen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting een aantal prijzen gewonnen voor hun innovatieve producten en wordt veel gebruikt door zowel professionele atleten als amateursporters.

Bij On geloven ze dat geweldige dingen gebeuren wanneer mensen in beweging komen. In beweging zijn raakt de plek in het onderbewustzijn waar inspiratie ligt. Het heet flow state: een gemoedstoestand waarin actie en bewustzijn samensmelten, waardoor we volledig opgaan in het moment. Een trucje voor de geest, dat ons helpt om grotere en betere dromen te hebben.

Het verhaal van On 

Het begon allemaal in de Zwitserse Alpen. Oud-atleet Olivier Bernhard wilde een hardloopschoen maken met "a totally new feel". Hij begon te experimenteren met stukken tuinslang door deze aan de buitenzool van zijn prototype te lijmen. Caspar Coppetti en David Allemann kwamen in 2010 aan boord. Het doel was om de beste high-performance schoen ooit te maken, met genoeg demping voor een zachte landing en met genoeg power om explosief af te zetten. In maart 2010 won het prototype van On de ISPO BrandNew Award. 

Vandaag de dag wordt On gedragen door meer dan 7 miljoen sporters, verspreid over 50 verschillende landen.

Technologie en duurzaamheid

Technologische innovatie ligt aan de basis van On. 'Beter' wordt bereikt door voortdurend blijven experimenteren. Ze zijn nooit bang om opnieuw te beginnen, iets anders te proberen of het oude te doorbreken. Het bedenken van baanbrekende nieuwe ideeën is niet genoeg - ze willen ze fysiek kunnen realiseren. Het topteam van wetenschappers en technici blijft baanbrekende innovaties bedenken in het On Lab in Zürich.

Het doel van On is om hoogwaardige producten te maken met de laagst mogelijke ecologische voetafdruk - ontworpen voor circulariteit, met gebruik van duurzame materialen, verbeterde productiemethoden en distributiemodellen. Door te werken vanuit het eigen On Lab, samen met vertrouwde partners, kunnen ze de productieprocessen tot in de details controleren. Want het redden van onze planeet is een teamsport.

Shop On-running bij Ralet

Zowel voor dames als heren hebben wij een mooi aanbod van On-running in ons assortiment. Geen hardloper of sporter? Geen probleem, je kunt de On-running schoenen ook geweldig dragen als dagelijkse sneaker.

Als je eerst wilt ervaren hoe het is om op wolken te lopen voordat je een paar schoenen aanschaft kun je naar een van onze winkels komen om de schoenen te passen.

Als je ondertussen al helemaal overtuigd bent van de kwaliteit en prestaties van On-running kun je jouw nieuwe paar direct shoppen in onze webshop:

Voor dames
Voor heren
Back to top