Onderhoud

20 June 2023

5 tips om jouw tas langer mooi te houden

5 tips om jouw tas langer mooi te houden

Een handtas is niet alleen een modeaccessoire, maar ook een functioneel item dat je dagelijks gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je handtas er altijd als nieuw uitziet en lang meegaat, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren. In deze blogpost delen we 5 tips voor het onderhoud van je handtas.

1. Een leren tas

Als je een leren handtas hebt is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen en te hydrateren. Gebruik een zachte doek of borstel om vuil en stof voorzichtig weg te vegen. Voor het reinigen kun je een mild reinigingsmiddel speciaal voor leer gebruiken. Breng na het reinigen een leerconditioner aan om het leer soepel en gehydrateerd te houden. Vermijd het gebruik van water, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat je de handtas opbergt in een stofzak om te voorkomen dat deze beschadigd raakt.

2. Stoffen handtassen

Voor deze tassen is het belangrijk om altijd eerst het etiket te controleren op reinigingsinstructies. Sommige stoffen kunnen in de wasmachine worden gewassen, terwijl andere alleen met de hand gereinigd mogen worden. Voor kleine vlekken kun je een zachte doek of spons gebruiken om voorzichtig de vlek weg te deppen met een milde zeepoplossing. Laat de handtas vervolgens op natuurlijke wijze drogen. Vermijd het gebruik van warmte, omdat dit de stof kan beschadigen.

stoffen liu jo tas

3. Vermijd vocht!

Voorkom zoveel mogelijk dat je tas wordt blootgesteld aan vocht en regen. Als je handtas nat wordt, dep deze dan voorzichtig droog met een zachte doek en laat hem op kamertemperatuur drogen. Vermijd het gebruik van warmtebronnen zoals een föhn, omdat dit het materiaal kan beschadigen. Het aanbrengen van een waterafstotende spray op je handtas kan helpen om vocht af te weren en te voorkomen dat vlekken ontstaan.

4. Wees voorzichtig met scherpe voorwerpen

Vermijd contact met scherpe voorwerpen om krassen en scheuren te voorkomen. Bewaar je handtas op een veilige plaats waar deze niet in aanraking komt met scherpe randen of metalen voorwerpen die het materiaal kunnen beschadigen.

5. Ruim je tas regelmatig op

Ruim je handtas regelmatig op om te voorkomen dat deze overvol raakt. Verwijder onnodige items en houd alleen de essentiële items bij je. Dit voorkomt niet alleen dat je handtas beschadigd raakt door overmatig gewicht, maar maakt ook het schoonmaken en onderhouden gemakkelijker.

Jarenlang plezier

Door regelmatig onderhoud en zorgvuldige reiniging kun je de levensduur van je handtas verlengen en ervoor zorgen dat deze er altijd als nieuw uitziet. Zorg ervoor dat je de specifieke instructies van de fabrikant opvolgt voor het onderhoud van je handtas, afhankelijk van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Met de juiste zorg en aandacht kun je nog jarenlang plezier hebben van je favoriete handtas.

We hopen dat deze tips nuttig zijn!

Bonustip: vraag in een van onze winkels naar de onderhoudinstructies. Vaak hebben wij de juiste onderhoudsproducten op voorraad!

Shop tassen
Back to top