34 

Havaianas schoenen

Filter

Havaianas

Havaianas zijn kwaliteitsvolle slippers 

Havaianas flip flops zijn flexibel en uniek. De slipper is soepel en licht, waardoor hij uiterst comfortabel dragen is. De zool bestaat uit een unieke rubbersamenstelling, die zorgt voor een uitstekend behoud van vorm. Echte originele Havaianas zijn herkenbaar aan hun uitstekende kwaliteit, bovendien zijn ze reukloos, en houden de bandjes goed vast.

Havaianas, inspiratie uit Japan, ontstaan in Brazilië 

De flip flops Havaianas kennen hun ontstaan in 1962 en zijn geïnspireerd op typisch Japanse Zori sandalen. Deze zijn gemaakt van zolen uit rietstro met herkenbaar patroon en stoffen bandjes. Havaianas zijn de Braziliaanse versie van deze slippers waarbij de rubberzool wel het rietpatroon behouden heeft. Het ontstaan van Havaianas ligt dus in Brazilië, en ze ontlenen hun naam aan Hawaï, wat gekend stond als vakantiebestemming van bevoorrechte Brazilianen. Dat is niet verwonderlijk want de slippers zijn ideaal om te dragen op het strand, maar zijn ook perfect voor in de stad, en zijn bovendien heel eenvoudig te combineren.

Geen zomer zonder Havaianas 

In de jaren ‘90 worden Havaianas wereldwijd heel populair. Intussen gaat geen zomer voorbij zonder dat deze slippers opduiken in het modebeeld. De geliefde flip flops zijn intussen verkrijgbaar in tal van nieuwe kleuren, hippe prints, en verschillende modellen. Met hun eenvoudige vorm is het merk uitgegroeid tot een absolute musthave op gebied van teenslippers. Je vindt ze voor dames en heren.